Sis discursos del New Deal

“Hi ha, certament, homes, pocs homes que podrien obstaculitzar aquest gran projecte comú per tal de perseguir avantatges egoistes. La llei preveu penes adequades per aquests.”

 FDR

La propera novetat d’Edicions Els Llums conté sis discursos i tres cartes que exposen, en el llenguatge planer i entendor que FDR usava per dirigir-se a la ciutadania, les principals actuacions del seu programa i la seva justificació política però sobretot moral.

D’una forma frívola i displicent, el pensament neoliberal hegemònic ha passat plana de la història del capitalisme sense tenir en compte com es va combatre la crisi de major magnitud del capitalisme, el crack del 29.

De manera convenientment interessada han al·legat que avui l’economia és més complexa, que tot està més interrelacionat, que som a la societat del coneixement, i no han dedicat ni un moment a l’estudi de la història del nostre sistema.

Però fixem-nos-hi bé: crisi econòmica, crisi social i crisi institucional, tot plegat molt similar a l’Amèrica de 1932. El sistema de fet segueix regulant-se per principis d’oferta i demanda dissenyats el segle XIX i els valors morals de la llibertat i la justícia són avui més vigents i necessaris que mai.

Durant els anys trenta els mass media eren la radio i el telègraf, avui les xarxes socials i la televisió. Canvien els formats i els suports, però el fons de la qüestió és massa similar per oblidar-lo.

Uns al·leguen que FDR com que disposava del Dolar i la Reserva Federal ho va tenir fàcil resolent-ho tot a base de moneda. Demostrem que no és cert. Fem saber que hi ha una altra manera de sortir de la crisi, i que aquesta manera no només existeix, sinó que es va dur a terme i va ser exitosa. Només cal posar-la al dia, amotllar les propostes a la societat d’avui.

Darrera del New Deal hi havia un acord social fonamentat en allò que tots voldríem avui: una nova societat basada en la llibertat, la igualtat, la cooperació, la justícia i el benestar.

Enllaç a la fitxa del llibre: http://www.edicionselsllums.com/llibreria/index.php?route=product/product&product_id=60

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Llibres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s